Project Description

AKSJONSUKEN 2017

890.000 kr innsamlet på bare en uke til Unicef-prosjektet
”Schools for Africa” i Malawi

Aksjonsuken 2017 startet med et pang! Mandag den 4. september var det Kick-off på Torgalmenningen med flashmob fremført av NHH studenter, før vi farget den blå stenen oransje. Etter dette var det underholdning og konkurranser på standen til Aksjonsuken på Torgalmenningen. I år som tidligere hadde vi stand der hele uken, hvor vi delte ut kaker, vafler og kaffe, solgte lodd og gikk med bøsser. Fredag fikk vi også besøk av daværende Kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen, som tok turen innom standen for å støtte opp om Aksjonsukens viktige arbeid. Aksjonsuken er en årlig innsamlingsaksjon arrangert av førstekullister på NHH i samarbeid med UNICEF. Alle pengene som ble samlet inn gjennom hele uken gikk uavkortet til ”Schools for Africa”, et program UNICEF har igangsatt. I NHH sitt tilfelle går alle pengene til skoler i Malawi.

Resten av uken var NHH elever å finne vandrende gatelangs, i all slags vær, med bøsser i hånden. Både tirsdag og onsdag morgen gikk idrettslag rundt og samlet inn penger for å vinne billetter til NHHs Internaften. Hver ettermiddag ble det arrangert bøssebæring fra dør til dør, hvor både elever ved vgs, idrettslag, og andre studenter kom og bidro. I tillegg arrangerte vi nattaksjoner på Torgalmenningen torsdag og fredag.

Også på skolen var det full fart; med både kakesalg, salg av NHH-Aids egen almanakk og ulike konkurranser. Dette var svært populært og mange var innom standen vår i løpet av disse dagene. I tillegg ble det arrangert alt fra vannpong, ballongslipp, Kahoot og limbo til gjetteleker og instagramkonkurranse. Onsdag arrangerte vi også en kanonballturnering i Lehmkuhlhallen. Lag med minst 6 spillere, betalte en deltakeravgift på 120 kroner for å være med i turneringen.

Torsdag gikk Bistandsløpet av skaftet. Flere idrettslag og foreninger stilte opp, noen til og med i forkledning, for å løpe runder rundt skolen. Runden hadde en omkrets på omtrent 1000 meter. De som deltok hadde skaffet seg sponsorer som enten gav et fast beløp, eller et beløp for hver runde. For noen var løpingen som en ren treningsøkt med et ekstra godt formål, mens andre hadde lagt stor innsats i å samle inn mange sponsorer. I år var det Olve Wergeland som vant kategorien beste gutt og samlet inn mest penger, han løp for hele 20 873 kr!! Det ble også kåret vinnere i følgende kategorier; sammenlagtseier, beste jente og årets utkledning.

Lørdag ble Aksjonsuken avsluttet slik den startet, med et pang! Da var det duket for Internaften, en auksjon og underholdningskveld for NHH studenter. Forskjellige pakker med bla. opplevelsesturer med mer ble auksjonert bort, og det ble samtidig servert et spektakulært sceneshow. En herlig kveld full av god stemning avsluttet en lang og vellykket uke! Vi ønsker å rette en stor takk til alle bergensere og NHH studenter som bidro i løpet av denne fantastiske uken.